Livestream Studio 2


Deze livestream studio is de meest geboekte versie in ons aanbod. Compleet uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een online evenement, videocast, ledenvergadering of productlancering. Een geweldig dynamisch decor, uitmuntende video ondersteuning, sfeer verhogende verlichting en professionele technici. Dit is allemaal onderdeel van deze fantastische studio.

Buiten dit alles mag je nog meer verwachten. Zo zit er tevens een volwaardig hospitality arrangement inbegrepen. Hieronder staat beschreven wat je kan verwachten als je deze livestream studio reserveert. Alsmede welke toevoegingen er beschikbaar zijn om deze studio helemaal aan te laten sluiten op jouw wensen.

Techniek

Deze studio is uitgerust met 3 camera’s. Vanuit de regie kan de videotechnicus deze op afstand besturen. Links, rechts, boven, beneden. Het is allemaal mogelijk. Doordat deze technicus direct alle camera’s onder zijn hoede neemt heeft dit een gunstig effect op de personele bezetting en daarmee de prijs. Naast het bedienen en schakelen tussen de verschillende camera’s is het ook mogelijk om een PowerPoint of KeyNote presentatie mee te nemen in de livestream. Voor het gemak van de presentator of presentatrice is dit pakket uitgevoerd met de essentiële benodigdheden, zoals een presentatieklikker en afkijkmonitor.

Naast de videotechniek is natuurlijk ook audio van groot belang voor jouw livestream. Dit vormt immers de basis van ieder evenement. Online en offline. De studio is daarom uitgerust met kwalitatieve headset microfoons. Hiermee hebben de sprekers volledige bewegingsvrijheid, zonder dat dit ten koste gaat van de audiokwaliteit. Heb je toch voorkeur voor een ander type microfoon? Dat is dit uiteraard gewoon mogelijk. Een lavalier, rever, clip-on of tafelmicrofoon. We voorzien je graag van het gewenste type.

Je hebt het in eerste instantie misschien niet door, maar verlichting is essentieel bij het creëren van een sfeervolle studio en kwalitatieve beelden. Eigenlijk zie je het pas als je het licht uitzet, maar dat doen we natuurlijk niet. Om het beste resultaat te creëren is het decor standaard voorzien van de benodigde sfeerverlichting. Voor het maken van de beste plaatjes tref je in de studio een compleet pakket aan softpanels en fresnels. Hiermee weet je zeker dat jouw livestream een lust voor het oog is.

Heb je specifieke vragen over onderdelen van de audio-, licht- of videotechniek van onze livestream studio? Neem contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder.

Decor

Waarom dit de meest populaire studio is? Dat komt voor een groot deel door het fantastische decor. Een opstelling waarbij de centraal geplaatste achterwand is gecombineerd met vier pilaren. Dit creëert diepte in de camerashots wat de beelden uit de livestream studio meer dynamiek geeft.

Het decor is opgebouwd uit panelen van ATOMIC Modular Systems. Dit speciale systeem geeft de mogelijkheid, door het wisselen van de panelen, altijd een uniek design neer te zetten. Tevens is dit decor, in tegenstelling tot houten varianten, volledig zero-waste. De panelen zijn keer op keer herbruikbaar, waardoor afval tot het verleden behoord.

De panelen van ATOMIC Modualr Systems komen pas echt tot leven met behulp van de juiste verlichting. Door de centrale achterwand en pilaren te verlichten creëer je, zoals op de foto’s te zien, een unieke ambiance welke bij iedere lichtsetting een andere uitstraling heeft. Wil het decor laten aansluiten bij de huiskleuren van het bedrijf of thema van het online evenement? Dan kunnen we de verlichting precies zo instellen. RGB, HEX of RAL kleuren. Het is allemaal mogelijk.

De centraal geplaatste SuperWall heeft een breedte van 2,85 meter en een hoogte van 2,85 meter. De pilaren zijn 0,57 meter breed/diep en reiken tot respectievelijk 2,28 meter en 1,71 meter hoog. Je logo laten verwerken in de achterwand of pilaren? Dat kan met deze toevoeging op het pakket.

Toevoegingen  

Al onze studio’s zijn uiteraard direct klaar voor gebruik en voorzien van uitgebreide audiovisuele techniek. Het kan natuurlijk alsnog voorkomen dat je de livestream studio voor een specifieke toepassing wil gebruiken of dat je een specifiek element wil toevoegen aan jouw webinar. Geen zorgen. In dat geval vind je bij toevoegingen waarschijnlijk precies wat je nodig hebt. Hierbij kun je denken aan een autocue of aftelklok voor de sprekers, maar ook aan een cameraslider voor extra dynamische beelden.

Livestream Platform

Nu precies in kaart is gebracht welke techniek nodig is om alles op de juiste manier in de uitzending te laten komen, is het tijd om ons te buigen over het platform. Anders gezegd, op welke manier wil je dat de bezoekers jouw livestream aanschouwen? Afhankelijk van het karakter van het online evenement en de communicatiestromen zijn bepaalde platforms meer of minder geschikt.

Betreft jouw livestream enkel eenrichtingsverkeer? Wil je enkel informatie zenden? Dan voldoen veel platforms. Alom bekende providers als YouTube of FaceBook voldoen dan al. Echter geven deze niet altijd de gewenste uitstraling. Je kunt in dat geval ook gebruik maken van Vimeo. Hier is de livestream af te schermen en zelfs te beveiligen met een wachtwoord. Het is zelfs mogelijk om de omgeving helemaal aan te passen op jouw huisstijl of de livestream te integreren op een eigen website.

Wil je niet enkel informatie zenden, maar ook ontvangen? Door bijvoorbeeld deelnemers live in de uitzending te halen en vragen te laten stellen of door polls te houden onder de deelnemers. Dan komen andere platforms in aanmerking. Je kunt hierbij denken aan online vergaderplatformen, zoals Microsoft Team, Zoom, Webex en Skype. Deze platformen geven ook vaak een formelere uitstraling dan de eerder genoemde.

“Wij kunnen onze livestream helemaal afstemmen op jouw wensen en uitzending via het platform naar wens. Op deze manier laten we jouw online evenement helemaal aansluiten bij de gewenste uitstraling. De kosten voor het platform zijn nog niet meegenomen in de totaalprijs.”

Catering 

Vanwege de plaatsing van onze livestream studio’s in gerenommeerde hotels, kunnen wij ook gebruik maken van alle faciliteiten die deze locaties te bieden hebben. Dat komt mooi uit, want hoe lekker is het dat hospitality en catering gewoon goed geregeld zijn. Bij het reserveren van een livestream studio zit daarom altijd direct 4 uur durend een koffie, thee en mineraalwater arrangement inbegrepen voor 10 personen. Uiteraard kunnen wij het complete arrangement aanpassen naar jouw exacte wensen. Bijvoorbeeld door het aanpassen van het aantal personen, het toevoegen van een volledig verzorgde lunch of diner, maar ook het regelen van overdekte parkeerplaatsen op de locatie van de studio. Vindt de livestream ’s avonds plaats of wil je ’s ochtends vroeg op de studiolocatie aanwezig zijn? Dan reserveren we natuurlijk ook graag een hotelkamer voor je.

Offerte

Wij kunnen deze livestream studio al aanbieden vanaf €5450,- ex BTW. Afhankelijk van de keuze voor een bepaalde locatie en de gewenste toevoegingen, kunnen er een kleine afwijkingen in de prijs ontstaan. Weet je al op welke locatie en eventueel van welke toevoegingen je gebruik wilt maken? Schroom dan niet contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte. Dan weet je precies waar je onder aan de streep aan toe bent.

Graag advies over jouw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag met het vinden van de juiste oplossing voor jouw online evenement. Onze projectmanagers staan voor je klaar.

  • Livestream Studio 2