Aftelklok


Uitloop, wie kent het niet. Een spreker die toch langer aan het woord is dan gepland. Om het tijdsschema te stroomlijnen is een aftelklok een ideaal hulpmiddel voor de sprekers.

Heb ik het nodig?

Dat is uiteraard de grote vraag. Er zijn tal van redenen te verzinnen, waarom een aftelklok het stroomlijnen van een livestream, webinar of hybride evenement makkelijker maakt. Theoretisch zou je zoiets ook kunnen doen met een simpel horloge, toch? Niet helemaal. Onze aftelkok maakt gebruik van een controle paneel welke doorgaans door een regisseur of moderator wordt bediend. Hij of zij kan bepalen hoeveel tijd een bepaalde spreker krijgt voor het doen van de presentatie. De spreker heeft zicht op de aftelklok. Deze wordt altijd dichtbij de afkijkmonitor geplaatst, zodat de spreker de aftelklok altijd in het gezichtsveld heeft. Hierdoor weet diegene precies hoeveel tijd er nog over is voor doen van het verhaal. Dit voorkomt uitloop en maakt het makkelijker de planning precies te blijven volgen.

Mogelijkheden aftelklok

Veelal wordt de aftelklok ingezet waarvoor deze daadwerkelijk bedoeld is. Juist, aftellen. Echter kan deze ook optellen of de huidige tijd weergeven. Belangrijker is dat de klok ook een stoplicht functionaliteit heeft. De cijfers op de klok kunnen weergegeven worden in groen, oranje en rood. Je kunt zelf bepalen wanneer welke kleur actief wordt. Hiermee heeft de spreker, zonder de tijd exacte af te lezen, al direct een idee hoeveel tijd hij of zij nog heeft voor de presentatie. Dus groen geeft aan dat er nog voldoende tijd is. Bij een oranje weergave nadert het einde en bij rood is echt zaak om af te ronden. Ideaal toch?

Wanneer je gebruik gaat maken van Livestream Studio Amsterdam en besloten hebt welk pakket het beste aansluit bij je wensen, kun je altijd een aftelklok toevoegen aan je pakket. Wij leveren al een aftelklok vanaf €95,-. Wil je de presentator dan wel spreker nog meer handvaten geven tijdens het doen van een presentatie? Bekijk dan eens de afkijkmonitor of de autocue.