Autocue


Wil je niet aan het toeval overlaten? Moeten de presentaties tot in detail kloppen of voorkomen dat je specifieke tekst vergeet? Dan kun je gebruik maken van een autocue.

Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Bij het journaal, weerbericht en grote TV shows is deze techniek niet meer weg te denken. Zonder autocue loopt de hele presentatie in de spreekwoordelijke soep. Echter is deze techniek niet alleen toepasbaar bij dergelijke TV uitzendingen. Ook voor jouw livestream of online conference kun je gebruik maken van een autocue of teleprompter. Het gemak van nooit meer je tekst kunnen vergeten en het ontbreken van de stress die daar normaal gesproken bij komt kijken is een verademing voor de presentator en sprekers.

Wat is een autocue?

Een autocue of teleprompter is eigenlijk niet meer dan een scherm, waarop de presentatie teksten worden weergegeven. Deze worden doorgaans met behulp van een horizontaal geplaatst scherm op een schuine spiegel weergegeven. De tafelheer of spreker ziet de tekst dan op de spiegel verschijnen. Een autocue wordt vaak op het statief van de camera bevestigd. Achter de spiegel is de lens van de camera gepositioneerd, waardoor je bij het oplezen van de tekst eigenlijk altijd recht in de camera kijkt.

Wil je gebruik maken van een autocue in onze livestream studio, dan leveren wij deze altijd met operator. De operator zorgt ervoor dat de presentatietekst is ingeladen en bepaald aan de hand van de snelheid van de spreker op welke snelheid de tekst moet meelopen. Dit wordt continu gecorrigeerd. Het is dus de spreker die de snelheid van de scrollende tekst bepaald niet de operator.

Mogelijkheden

Afhankelijk van de setup in de livestream studio kun je bepalen hoeveel autocue’s er nodig zijn voor jouw online conference of webinar. Heeft enkel de tafelheer een autocue nodig, dan is één waarschijnlijk voldoende. Het kan echter voorkomen dat een presentatie door meerdere personen wordt gegeven, die in meerdere camera’s kijken. Het is dan wel fijn dat deze specifieke camera’s allen voorzien zijn van een autocue. Op deze manier kan je een dynamische uitzending maken met een super vloeiende presentatie.

Het reserveren van een autocue met operator is mogelijk vanaf €500,-. Het plaatsen van een extra autocue is mogelijk vanaf €100,-. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze livestream experts. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes voor jouw online conference.