Green Screen


Zelf bepalen hoe de achtergrond van jouw livestream eruit ziet? Dit kan je volledig naar wens bepalen met het gebruik van het alom bekende green screen.

Wat voorheen alleen in de Hollywood video studio’s werd gebruikt is door innovatie nu ook op een veel kleinere schaal inzetbaar. Een green screen! De groene chroma key achtergrond zorgt ervoor dat je deze relatief eenvoudig kunt verwijderen en te vervangen voor een achtergrond die jij hebt uitgekozen.

Flexibiliteit 

Dit opent nieuwe deuren voor livestream en online evenementen. Je kan nu op praktisch elke locatie een virtuele studio inrichten. Je presenteert voor een groen scherm, maar de volgers van de livestream zien de achtergrond die jij hebt uitgekozen. Met de juiste content en expertise van onze livestream crew is hierbij bijna alles mogelijk.

Het grote voordeel hiervan is dat je de achtergrond kan laten aansluiten op het thema waar jouw presentatie overgaat. Deze techniek wordt al jaren door allerlei nieuws organisaties gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het weer. Hierbij staat de presentatrice voor een green screen, maar daar zie jij als kijker helemaal niets van. De volledige studio wordt naderhand ingevuld. Nu kunnen wij dit dus ook aanbieden bij jouw livestream pakket.

Green Screen Aandachtspunten 

Bij het gebruik van een chromakey doek komt wel het één en ander kijken. Zo kan je bijvoorbeeld de presentator of spreker geen groene kledingstukken of accessoires laten dragen. Deze worden bij het verwijderen van de groene achterwand anders ook weggehaald, waardoor de persoon een soort spook zonder lichaam wordt. Ook is verlichting uitermate belangrijk. Reflectie van het green screen op de spreker is uit den boze, aangezien alles wat groen is straks niet meer bestaat.

Livestream Studio Amsterdam heeft reeds een schitterend decor, maar is naar jouw wens ook uit te rusten met een green screen. Laat ons weten wat je plannen zijn, zodat wij je volledig technisch kunnen ontzorgen. Liever iemand die de mogelijkheden met je doorspreekt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend verkennend gesprek met één van onze green screen experts. Een chromakey doek kunnen wij, in combinatie met een livestream studio pakket, al aanbieden vanaf €120,-. Let wel, zoals hierboven vermeld komt er veel kijken bij gebruik van een green screen. Afhankelijk van uw wensen zijn er dus potentiële meerkosten van toepassing.