Laptop


In onze studio pakketten is standaard een laptop opgenomen voor het afspelen van een PowerPoint presentatie of Keynote. Behoefte aan meerdere? Lees dan snel verder.

Meer laptops, waarom? Hoor ik je denken. Daar is niet direct een antwoord op te geven, maar het is vaak wel noodzakelijk. We nemen graag met je door voor welke toepassingen een extra laptop een handige toevoeging kan zijn voor het stroomlijnen van jouw opname of uitzending. Al onze livestream en hybride pakketten zijn standaard voorzien van een laptop. In essentie bedoeld voor het afspelen van een PowerPoint of Keynote presentatie, maar je kunt deze ook anders gebruiken wanneer dit wenselijk is. Denk bijvoorbeeld aan redactionele doeleinden of het moderaten van de chat tijdens een livestream. Alles is mogelijk.

Software Laptop

Als ik een extra laptop aanvraag, is mijn software er dan op geïnstalleerd? Dat hangt er uiteraard vanaf welke software je nodig hebt. Onze laptops zijn standaard voorzien van een Microsoft Office pakket met Word, Excel en PowerPoint. Andere software is niet geïnstalleerd. Dien je gebruik te maken van specifieke programma’s dan is het dus noodzakelijk deze zelf te installeren. Maak je hierover geen zorgen, we vinden dit uiteraard geen probleem.

Wil je de laptop gaan gebruiken voor het binnenhalen van een spreker via Zoom, Teams of Skype? Dan heb je niet enkel een laptop nodig. Om alle audio- en videosignalen in goede banen te lijden is meer apparatuur vereist dan de computer zelf. Bekijk hiervoor de toevoeging ‘remote speaker’. Deze bevat alle benodigde apparatuur voor het toevoegen van een externe spreker tijdens je online evenement.

Toch een MacBook?

Wil je liever gebruik maken van een Apple MacBook in plaats van een Windows laptop? Dan is dit uiteraard ook mogelijk. Vanwege de stabiele videopresentaties worden MacBooks vaak ingezet voor grafische prestaties. Een extra laptop of Macbook leveren wij al vanaf €50,-.