Opname


Wil je de livestream nadien beschikbaar hebben voor naslagwerk of kunnen verspreiden onder de deelnemers? Dan is het toevoegen van opname essentieel.

Uiteraard kunnen wij de opname ervan voor je verzorgen. Dit kun je doen voor naslagwerk of om de deelnemers de mogelijkheden te geven de livestream terug te kijken. Het is echter niet noodzakelijk om onze studio te gebruiken voor uitzendingen die volledig live zijn. Je kunt online meetings, interviews en workshops ook laten opnemen om deze op een later tijdstip uit te zenden. Hierbij heb je de mogelijkheid om fouten in de presentaties steeds opnieuw te laten opnemen, zodat het resultaat precies zo is als je voor ogen had. Dit maakt het ook mogelijk om nadien nog nabewerking te doen. Door het toevoegen van titelbalken, logo’s en instarts kan hiermee een feilloos resultaat gecreëerd worden. Als er in een livestream geen interactie plaatsvind met kijkers, dan zal niemand merken dat jouw livestream stiekem niet ‘live’ is.

Hoeveelheid

Wat wil je precies opnemen? Dat is een vraag die wij vaak stellen. Dit heeft alles te maken met de nabewerkingen die je achteraf nog wil doen. Vaak is het voldoende om een opname van de ‘program’ te doen. Dit is het geschakelde signaal. Hierin zitten dus de schakelingen tussen de camera’s, presentaties en instarts meegenomen. Perfect voor naslagwerk of om deelnemers de mogelijkheid te geven de uitzending terug te kijken. Wil je onze studio gebruik voor opname, dan is er met dit type opname maar zoveel dat je kunt doen. Enkel de camera die op dat moment ‘live’ was is namelijk opgenomen.

Wil je in de nabewerking de volledige vrije hand hebben, dan dienen alle camera’s ‘iso’ opgenomen geworden. Iso staat in dit geval voor ‘isolated’. Hierin worden alle camera’s afzonderlijk van elkaar continu opgenomen. In de nabewerking kan je hierdoor zelf bepalen op welke moment je welke camerabeeld gebruikt. Eigenlijk ben je achteraf het uiterlijk van de uitzending aan het bepalen. Je hebt alle content en de volledige vrije hand.

Bestandsformaat Opname

Standaard nemen wij op in Apple ProRess. Dit is een rauw videoformaat waar programma’s als Adobe Premiere en Final Cut Pro perfect mee overweg kunnen. Het voordeel van dit bestandstype is dat je in de nabewerking ook controle hebt over licht, kleuren en andere instellingen. Dat heb je met gecomprimeerde bestandsformaten niet. Maakt jouw editor gebruik van Avid voor de nabewerking? Dan nemen wij op in DNxHD. Geeft dit vooraf aan bij onze technische crew, zodat wij de recorders correct kunnen instellen.

Meer weten over het toevoegen van opname aan jouw livestream studio pakket? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met één van onze projectmanagers. Het toevoegen van opname is al mogelijk Vanaf €70,-.