Remote Speaker


Kan een spreker niet fysiek aanwezig zijn in de livestream studio of wil je een kijker in de uitzending halen om vragen te laten stellen over een besproken onderwerp?

Het is allemaal mogelijk en tegenwoordig ook gebruikelijker dan ooit. Voor buitenlandse sprekers is het niet altijd haalbaar om voor een presentatie naar de livestream studio af te reizen. Een gewijzigde agenda, geannuleerde vlucht of simpelweg een te grote kostenpost. In deze gevallen is het handig als de spreker vanaf thuis, kantoor of elders kan presenteren. Gewoon vanaf zijn of haar laptop. Een kleinere aanslag op ieders agenda, portemonnee en net zo’n grote benefit van de overgedragen kennis.

Video Signalen

Zoom, Microsoft Teams, Cisco Webex of Skype er zijn tegenwoordig tal van opties voor het binnenhalen van een remote speaker in onze livestream studio. Het binnenhalen van de inbelverbinding is één ding. Andersom dient de spreker op afstand ook beelden te ontvangen van de studio. Misschien voor een interview met de presentator, discussie met een aanwezige specialist of puur als referentie. De redenen lopen zeer uiteen, maar het draagt absoluut bij aan de kwaliteit en vibe van de presentatie. Voor een interview met de gastheer in de livestream studio is het wel prettig als hij of zij ook de externe spreker kan zien. In dit pakket is daarom een extra afkijkmonitor opgenomen. Hierdoor verloopt het gesprek soepeler. Ze kunnen elkaar nu immers zien, wat bijdraagt aan natuurlijke emoties.

Audio Remote Speaker

Naast het managen van de video signalen, dragen wij uiteraard ook zorg voor het in goede banen leiden van alle audio signalen. De remote speaker is uiteraard te horen in de online meeting of webinar, maar dient vaak ook hoorbaar te zijn in de studio. Anders is het houden van een interview of discussie met de presentator of gastheer erg lastig. Vervolgens krijgt de inbellende spreker uiteraard ook de audio uit de studio binnen. Anders is de communicatie alsnog eenzijdig. Het klinkt waarschijnlijk als een complex verhaal, maar dat valt voor onze technici uiterst mee. Wij helpen je ontzorgen op alle mogelijke manieren. Geen stress. Het komt goed.

Wil je een remote speaker of kijker in de uitzending halen, dan is deze toevoeging essentieel. Vanaf €160,- regelen wij alle extra audiovisuele techniek om een spreker vanaf een externe locatie binnen te halen in de onze studio.