Slider


Voor een super dynamische livestream kun je gebruik maken van een cameraslider. Hiermee kan de camera naast de standaard pan en tilt bewegingen ook van positie veranderen.

Dit is wel een hurzarenstukje van cameratechniek in onze studio. Deze slider is speciaal voor ons ontwikkelt om een PTZ camera van positie te kunnen veranderen. Waarschijnlijk heb je al gelezen dat we in onze livestream studio gebruik maken van op afstand bestuurbare camera’s. Dit drukt het aantal technici in de studio, maar ook de kosten. Echter hebben de camera’s daardoor een vaste positie. Uiteraard kan de camera om zijn as draaien, maar de fysieke positie in de studio blijft gedurende de online vergadering of webinar gelijk.

Bewegende Camera’s

Je hebt het misschien wel eens gezien in een TV studio; een bemande camera die op een dolley is geplaatst. Daardoor kan de technicus de camera over de studiovloer verplaatsen naar de gewenste positie voor het maken van het perfect shot. Zolang de vloer volledig vlak is heeft deze persoon volledige vrijheid. Een andere soort toepassing wordt vaak gebruikt bij ongelijke vloeren. Juist, de rails. Hierbij wordt de camera op een waterpas gemaakte rails geplaatst, waardoor deze soepel hierover heen en weer kan rijden. Wederom met een bemande camera. Voor het maken van deze dynamische beelden zijn dus veel kosten gemoeid. Duurdere bemande camera’s, maar ook cameramensen. Dit doen wij anders.

Onze Cameraslider

Ons systeem maakt gebruik van een rails, waarop de op afstand bestuurbare camera geplaatst is. Echter is deze rails – ook wel slider genoemd – elektronisch bestuurbaar. De operator bestuurt vanaf zijn positie dus niet alleen de camera, maar ook de rails. Hiermee heeft hij volledig controle over het te maken shot en zijn geen extra technici benodigd. Wel zo voordelig. De cameraslider kan op verschillende hoogtes worden ingesteld. Hiermee is deze zowel geschikt voor zittende als staande setting. De cameraslider voeg je toe aan je pakket Vanaf €200,-.

Wanneer je een cameraslider toevoegt aan jouw webinar of livestream, kun je hierop een camera uit het standaard pakket plaatsen. Echter wordt hiervoor vaak een extra camera ingepland, waardoor je ook rekening moet houden met de kosten van deze camera.