Vormgeving


Een livestream krijgt pas echt vorm met een bijpassende leader, bumper en aftiteling. Een compleet geheel, waarbij de complete vormgeving op elkaar is afgestemd.

Je kunt jouw livestream of online evenement natuurlijk op het gecommuniceerde tijdstip gewoon laten beginnen. Bam, in één keer zit je midden in de studio en begint de presentator zijn verhaal. Waarschijnlijk zit je als kijker nog helemaal niet op te letten en mis je de eerste seconden van de livestream. Hierom is het aan te raden om goed na te denken over de vormgeving van jouw online evenement. Je kunt dit zien als de lijm die de uitzending aan elkaar plakt.

Leader, Bumpers & Aftiteling

Begin de uitzending bijvoorbeeld met een aansprekende leader. Een visueel aantrekkelijk video van ongeveer 30 seconden met opbouwende muziek. De aandacht van de kijker is direct daar waar het moet zijn. Juist, op het scherm. Na de leader schakel je over naar de studio, waarna de presentator kan beginnen. Je zult er versteld van staan hoe anders de ervaring van de kijker is. In tegenstelling tot een online evenement zonder leader.

Wat te denken van een bumper. Een korte video tussen 2 en 15 seconden die je kunt gebruiken als ‘lijm’ tussen de verschillende segmenten van je uitzending. Daarmee wordt de kijker geattendeerd op een nieuw item in de uitzending. Ideaal om over te schakelen van een presentatie naar een interview sessie of om een wisselen van gasten aan tafel voor de kijkers te maskeren. Er zijn mogelijkheden genoeg voor het gebruik van een bumper.

Om de livestream perfect af te sluiten is het afspelen van de aftiteling natuurlijk een must. Even een bedankje naar alle redactieleden, sprekers en uiteraard de kijkers. Hiermee is de uitzending helemaal afgesloten, waarna ook de kijkers duidelijk hebben dat dit het einde betrof.

Vormgeving Graphics

Echter zijn er meer mogelijkheden. Onbewust heb je deze zeker al eerder gezien bij uitzendingen op televisie. Het betreft onder andere een logo van de omroep of organisatie links of rechts bovenin de hoek van de uitzending. Een ideale tool om meer synergie uit te stralen bij bijvoorbeeld het online evenement van een bedrijf.

Je zou ook titelbalken kunnen toevoegen van de livestream. Hierbij wordt bij de introductie van een spreker een zogenoemde ‘lower third’ getoond. Dit betreft een balk – die een maximale hoogte van eenderde van het scherm heeft – waarin de naam en functie van de spreker benoemd worden. Ideaal om meer attentiewaarde te trekken naar de aankondiging van de gastspreker.

Vormgeving maakt niet standaard deel uit van onze pakketten, maar kan worden toegevoegd. Afhankelijk van de wensen kan al worden gestart met het ontwerpen van graphics vanaf €50,-. Aangezien veel afhangt van de hoeveelheid en lengte van de vormgeving is er lastig direct een prijs op te plakken. Wil je meer weten over het toevoegen van vormgeving aan jouw livestream of online evenement? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.